Ötletek a kellemetlen szájszag ellen

Ötletek a kellemetlen szájszag ellen 1. Víz: A kiszáradt szájüreg ideális környezet a szájszagot okozó baktériumok számára – ezért kellemetlen szagú a reggeli lehelet. Ha napközben úgy érzed, kiszáradt a szád, egyszerűen öblítsd ki tiszta vízzel, hogy ideiglenesen eltávolítsd a baktériumokat, így frissítve fel a leheleted.

2. Zöld tea

Fogyassz el reggelente egy zöld teát, hogy megszabadulj a reggeli rossz lehelettől. A benne található katechin, az EGKG gátolja a fogakat nagymértékben rontó Streptococcus mutans nevű baktériumot abban, hogy a fogzománchoz tapadva kellemetlen leheletet, valamint fogszuvasodást okozzon.


3. Szegfűszeg

Rágcsálj el egy szemet, forgasd a fogaid között, addig amíg illata teljesen át nem járja a szádat. A szegfűszeg sok eugenolt és antibakteriális anyagot tartalmaz.
 

4. Fahéj

Egy vizsgálat szerint a fahéj szájszag-semlegesítő hatású. Más ízekkel ellentétben nemcsak elfedi a szagot, de elpusztítja a szájban lévő baktériumok egy részét is.


5. Citrom


A citrusfélék serkentik a nyálmirigyek működését, ezzel pedig frissebbé teszik a leheletet. Ráadásul az íny épségéhez feltétlenül szükség van C-vitaminra is, mert segíti a szájban a baktériumok melegágyául szolgáló sebek és fekélyek gyógyulását.
 

6. Echinacea-csepp

A kasvirágból készült Echinacea-csepp igen hatékony immunerősítő, baktérium- és vírusölő. Ha a megfázás okozza a kellemetlen szájszagot, ezzel legyőzheted. Adj két teáskanál tinktúrát egy pohár vízhez, majd naponta háromszor öblögess vele.


7. Petrezselyem


Rágcsáljunk petrezselymet.  A növény gazdag klorofillban, amely baktériumölő tulajdonságának köszönhetően közömbösíti a rossz szájszagot.
 

8. Alma

A ropogós, élelmi rostban gazdag élelmiszerek tisztítják a fogakat, edzik az ínyt, ennek köszönhetően pedig a rossz lehelettől is megszabadítanak. Fogyassz minél több zöldséget, gyümölcsöt, például almát.